PVV wil ‘Zwarte Pieten-wet’ invoeren

paarse-en-zwarte-piet-smallNu het Sinterklaasfeest langzaam weer dichterbij komt, laait opnieuw de discussie over Zwarte Piet op. Het protest kwam vorig jaar op, toen het werd aangezwengeld door kunstenaar Quinsy Gario, die Zwarte Piet racistisch vindt.

Er werd toen al stevig gedebatteerd aan mogelijke veranderingen aan het uiterlijk van Zwarte Piet en ook de politiek deed daaraan mee. Nu de discussie weer in volle gang is, wil de partij van Geert Wilders met een ‘Zwarte Pieten-wet‘ komen, waarin staat dat overheden en gemeenten verplicht zijn ervoor te zorgen dat Zwarte Piet ook echt zwart is. Ook zouden de Sinterklaasliedjes niet aangepast mogen worden.

De wet is volgens Wilders bedoeld om “onze cultuur te beschermen”, hij noemt de discussie “te belachelijk voor woorden.” Hij betoogt: “Het is een kinderfeest, dit heeft niets met racisme te maken.” Vooralsnog lijkt er weinig steun te zijn vanuit de Tweede Kamer, politici van onder andere CDA en PvdA laten weten dat ze dit geen zaak voor de politiek vinden.

Tags: , ,